Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

Cacao Ceremonie

THE WHITE ARROW

 

 

Cacaobonen zijn de zaden van de in Mexico en Zuid-Amerika voorkomende Theobroma cacaoboom. Wij kennen de cacaobonen voornamelijk nadat ze geroosterd zijn en verwerkt tot chocola.

 

Rauwe cacao heeft een ander bewerkingsproces; de bonen worden gedroogd op een lage temperatuur en tot poeder gemalen, in kleine stukjes gebroken (cacaonibs) of heel gebruikt. Door de bonen niet bloot te stellen aan hoge temperaturen blijven de natuurlijke stoffen in hoge concentraties bewaard, wat veel voordeel voor de gezondheid oplevert, zowel op fysiek als op emotioneel en spiritueel gebied.  Rauwe cacao opent het hart.

DSC_0239

Cacao werd al sinds oudheid ceremonieel gebruikt door de Azteken in Mexico. Gedurende verschillende generaties na de kolonisatie van Amerika is het gebruik van cacao als heilige plant bijna volledig vergeten en onderdrukt geweest. Recentelijk is de kracht van deze plant en de ceremonie hier rond terug naar ons gekomen en wordt nu ze terug veel gebruikt, vooral in Mexico en Guatemala.  

Een inheemse mythe vertelt ons wanneer het evenwicht tussen mens en natuur wordt bedreigd, cacao komt uit het regenwoud om de harten van mensen te openen zo harmonie op onze planeet te herstellen.

 

Cacao als een multidimensioneel partner en facilitator voor creatieve, spirituele, of ceremoniële doeleinden .... Chocolade brengt de deur, maar ze duwt je er niet doorheen.  

Met zachtheid en liefde voor jezelf en het grotere geheel werkt de cacao in op jouw zintuigen en je hart.  

 

 

Daar de Cacao een echte hartopener is, kunnen we ons sneller en makkelijker verbinden met het geheel, met de ander, met de wereld.  Tijdens het drinken van de Rauwe Cacao wordt er samen vooral veel gezongen en gedanst.  Jouw stroming voelen doorheen je zintuigen, de ander voelen in dankbaarheid, liefde voor jezelf doorheen je hart naar buiten laten vloeien en zingen, dansen en delen,  voor de hele wereld.  De cacao brengt dankbaarheid in je wezen voor wie je bent , het brengt de speelsheid en simpliciteit van de dingen naar boven.

Cacao bevat de neurotransmitters serotonine, tryptofaan en dopamine die helpen met de gevoelens van welbevinden, veerkracht tegen stress en angst en bijdragen aan gezonde motivatie.

Psychologie van de Cacao

Het heeft ook de neuromodulator fenylethylamine (PEA), die helpt het lichaam om een gevoel te creëren van opwinding en euforie. Het helpt ons ook om aandacht te besteden en alert te blijven. Met gezonde hoeveelheden PEA kunnen we gefocust blijven, de tijd vertraagt en we zijn niet afgeleid door honger of overtollige stimulatie van de 'buitenwereld'. PEA verhoogt ook de effectiviteit van noradrenaline, een neurotransmitter die verband houdt met het vreugdegevoel.

Anandamide is een type lipide (olie). Het woord 'Ananda' (waarvan deze chemische stof werd genoemd) vertaalt uit het Sanskriet als 'Bliss'. Dit natuurlijk geproduceerd chemische stof(dat deel uitmaakt van de groep endorfine) het meest geconcentreerd in het lichaam na matige lichaamsbeweging . Anandamide leidt tot gevoelens van gelukzaligheid en euforie, maar speelt ook een belangrijke rol bij het matigen van pijnperceptie en de herinnering van de pijn, maar ook helpt het bij het reguleren van de eetlust en stemming. Cacao bevat zowel anandamide en anandamide-heropnameremmers, waarbij moleculen die het uiteenvallen vertragen van de anandamide zijn. Hierdoor kan de anandamide langer in de hersenen blijven.

 

Een van de meest gebruikte belangrijkste mineralen in het lichaam is magnesium. Magnesium helpt bij alle metabole processen. Het helpt de spieren te ontspannen in het lichaam en is daarbij essentieel voor de effectiviteit en kracht van het pompen van de hartspier, het beheer van stress en inspanningsherstelfase, de motiliteit van de darmen, het reguleren van de spieren pre-menstruatie en vele andere functies . Magnesium wordt ook gebruikt in vrijwel alle belangrijke functies in de hersenen, met inbegrip van deze betrokken bij geheugen en concentratie. Cacao is de hoogste natuurlijke voedingsbron van magnesium. Cacao is één van de grootste bronnen van antioxidanten. De specifieke antioxidanten in cacao zijn flavonoïden, uit de Phenolics groep. In de eerste plaats, deze klasse van anti-oxidanten zijn

"Net als een rivier, kunnen de kwaliteiten van je hart krachtig stromen vanuit het innerlijke naar de buitenwereld. Stel je voor hoe het zou zijn als je diepste verlangens, sterkste intuïties, meest gepassioneerde verlangens, bodemloze medeleven, wildste dromen, hoogste waarheden, je kernwaarden zouden stromen naar buiten naar de wereld. Als je mensen ontmoet, kan medeleven de kwaliteit die je uitstraalt zijn in plaats van eigenbelang. Het idee van afscheiding begint te smelten, smalle zelfgerichtheid zal minder van de partij zijn. Als je mensen ontmoet voor de eerste keer, kan je hart spreken in plaats van de oordelen. Je woorden kan de kwaliteit van diepte, liefde, mededogen en wijsheid allemaal door je verbinding met je essentie of hart. Beslissingen op het werk kunnen afkomstig zijn van uw kernwaarden, in plaats van dat ze gebeuren vanuit eigenbelang.

Jouw hart is een rivier

Wat betekent dit voor de drukte in je leven? Als je praat over de telefoon, kunt u de kwaliteit en de energie van je hart te voelen. Wanneer je loopt in de straat op weg naar het werk, dan kunt u de stroom van je hart, net als de stromingen, getijden, en deining van de oceaan voelen. Als je mensen ontmoet, kunt u verbinding met hun hart voelen. Misschien zal inspiratie je bewegen op nieuwe manieren. Misschien komt creativiteit tot leven in u op een manier die je niet kon voorstellen. Kan liefde eindelijk de vrije loop nemen, niet langer geblokkeerd door het oppervlakte drama. De stille, rustige kracht van je hart krijgt ruimte om in de wereld bewegen, het creëren van zijn zegeningen voor iedereen die je ontmoet. Misschien zullen mensen voelen dat er iets is veranderd in u, hoewel ze misschien nooit weten wat dat is. De geur van je hart, zijn uniekheid, zijn zeldzame kwaliteit, kan stromen in de wereld.

belangrijk omdat ze allebei vrije radicalen en chelaat redox-actief metaal gaan vangen  Dit leidt tot een verminderd risico van cellen in het lichaam, zoals lipiden (vetten, en vetten vaak langs de vaatwanden) ondergaat oxidatie (beschadiging).

 

De flavonoïden ook clearing van de bloedvatwanden, flexibiliteit van de slagaders en een verdunning van het bloed, die alle bijdragen ondersteunen bij verlaging van de bloeddruk en de opbouw van vetafzettingen (plaques) langs de vaatwanden, evenals een verminderde belasting de hartspier.

20160918_134149 20160918_174258 0f3f94d52cf44de1c3c0f0eca310bc26

Praktisch

Wat is rauwe cacao?

Hoe verloopt een ceremonie?

Wordt lid van Cacao ceremonies Belgium op Facebook en we houden jou op de hoogte van de activiteiten

cacao ceremonies belgium Inschrijven

De stof flavanol die in cacao gevonden wordt, keerde aan leeftijd gebonden geheugenverlies om bij gezonde oudere volwassenen. Dat blijkt uit de studie geleid door wetenschappers van het medische centrum van de Universiteit van Columbia (CUMC). Het onderzoek dat in Nature Neuroscience gepubliceerd werd, biedt direct bewijs dat een aspect van geheugenverlies veroorzaakt wordt door veranderingen in een bepaald gebied van de hersenen en dat die vorm van geheugenverlies verbeterd kan worden aan de hand van een bepaald dieet.

 

Voor het onderzoek werden testdrankjes ontwikkeld met zowel lage als hoge doses cacao. Daarvoor werd de stof flavanol aan cacaobonen onttrokken. Bij de meeste cacaoverwerkingsprocessen gaat die stof namelijk verloren. Flavanol is een antioxidant dat ook in theebladeren en bepaalde groenten en fruit teruggevonden wordt, maar in sterk verschillende hoeveelheden.

 

De 37 gezonde vrijwilligers tussen de 50 en 70 jaar oud die aan de studie deelnamen, kregen willekeurig een dieet met hoge dosis flavanol (900 mg per dag) toegewezen of een met een lage dosis (10 mg per dag) en dat gedurende drie maanden.

 

Voor en na de studie ondergingen de proefpersonen hersenscans en geheugentests. De onderzoekers ontdekten dat wie hoge doses flavanol had binnengekregen, beter scoorde op de cognitieve tests en meer activiteit - betere bloeddoorstroming - vertoonde in de gyrus dentatus (of getande winding), dat gedeelte van het brein dat met geheugen wordt geassocieerd.

Flavànol en de hersenen

SHAMBALLA:  

Aanvang : 19u tot 22u     Prijs:30€

je kan ook de zweethut volgen die er voor plaatsvind, samen is dat 90€ van 10u tot 22u

Locatie: Ten Bosse 78, Deinze

19 dec 2018 Kerstcacao : 19u tot 22u (overdag man/vrouw workshop mogelijk)

20170402_175651 20170402_141013 _D6A0037 _D6A0228 20170625_143054 _D6A0301 _D6A0105 _D6A0030 _D6A0153 _D6A0411

Wij gebruiken uitsluitend de criollo cacaobonen uit Peru omwille van de bijzonder hoge kwaliteit. Deze cacaoboon is bekend als de "Koningin der cacao's" door haar superieure kwaliteit.

Kleine intieme ceremonies &

grote Cacao feesten

We geven doorheen het jaar verschilllende Cacao-events, voor ieder wat wils.  Er zijn kleine intieme ceremonies met groepen van max 20 deelenemers, waar er plaats is voor persoonlijke healings en ook een meer persoonlijke aanpak.  We geven ook grote Cacao-feesten, waar de nadruk ligt op 'samen', één grote familie, en van daaruit de kracht genereren om groepshealings tot stand te brengen.  Een waar spektakel van dans en zang overgoten met de kracht van liefde en aarding.  Je kan ook een cacao ceremonie bij jou thuis boeken, om zo in alle intimiteit met vrienden of familie, deze gebeurtenis te beleven

BONHEIDEN    : 28 okt, 1 nov,  23 dec,  2018 

3 feb, 17 mrt,  28 april, 12 mei,  23 juni, 7 juli 2019

Locatie:  H. Conciencelaan, Bonheiden

Aanvang: 13u tot 16u

Prijs: 30€

Locaties & data intieme ceremonies

Locaties & data Grote cacao feesten

OPGELET: ook voor ceremonies tegen vrije bijdrage werken we met voorinschrijvingen zodat wij ons kunnen voorbereiden met oa voldoende cacao en begeleiding.

NIEUWE CACAO WEBSITE

HEARTBEAT

ceremonie en dans-event

De cacao dansceremonie "HEARTBEAT" is een reis van zuivering door te dansen, het combineren van de heerlijke hartopenende cacao, met Maestro Tobacco in een explosieve danservaring.  Deze ceremonie is een uitnodiging om overtuigingen of gewoontes die ons niet meer dienen, los te laten. Dit maak ruimte in onze harten, geesten en lichamen voor alles wat we willen cultiveren in ons leven. De cacao liederen, icaro's en speelse dansende voeten begeleiden ons doorheen deze ervaring. 'Heartbeat' is een geweldig medicijn voor het loslaten. Een krachtige anti-stress behandeling. Deze 'heartbeat'-dansevenementen komen regelmatig naar je toe, zodat je de kans krijgt om je leven te transformeren door oude gewoontes niet meer te herhalen. Breng jezelf gewoon naar een 'Heartbeat' ceremonie van tijd tot tijd, en het leven wordt eenvoudiger

3 november, 7 december, 31 december (oudjaar) van 19u tot 22u

Prijs: 30€

Locatie: De Blauwe poort, Collegebaan 49A, Melle

Meer info

HeartBeat

CACAO AGENDA-NIEUWE SITE