Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

Despacho

THE WHITE ARROW

Een despacho ceremonie is een prachtige en oude ceremonie die nog steeds in  de Andes gebruikt wordt en ook langzaam maar zeker steeds meer bekendheid krijgt hier in het westen.

In deze ceremonie creëren we een offerande van dankbaarheid aan Moeder Aarde en de berg spirits ( De apu’s ) de engelen en lichtwezens. Een despacho is een kleurrijke offerande, een driedimensionale mandala van elementen uit de natuur, zoals rozenblaadjes, bloemen,  katoen , rijst, suiker , snoepgoed, etc .  Alle aanwezigen plaatsen gebeden van dankbaarheid ,verzoeken of intenties in deze heilige bundel, naargelang de doelstelling van de ceremonie. Deze gebeden worden aan de Spirits verzonden op het moment dat de offerande wordt verbrand in een heilig vuur ,begraven wordt op een berg of heuvel , of aan een meer, rivier of zee wordt gegeven.

despacho

Een despacho ceremonie is een mooie gelegenheid om dankbaarheid te uiten voor alle overvloed die wij elke dag weer ontvangen van Moeder Aarde.  Op het moment dat de despacho geofferd wordt aan de aarde, aan het water of aan het vuur, kan de energie gaan transformeren. Het despacho is een eenvoudige, maar heel krachtige vorm van healing en transformatie.  Het is een vorm van Ayni, heilige energie uitwisseling tussen jou en alle ( zichtbare en niet-zichtbare) relaties om je heen.   Er zijn verschillende soorten despacho’s die voor verschillende doeleinden gemaakt kunnen worden. De meest voorkomende offerande is de Ayni despacho. Ayni betekent “ wederkerigheid” . Het is een heilige uitwisseling van liefde.

L1060167 11225343_10153553824179383_7764183823160159208_n 10403422_10153553821434383_5483046169847644473_n

Ayni is het uitgangspunt van elke ceremonie of van elk ritueel omdat je bezig bent met het uitwisselen van energie in het domein van de Geest. De bedoeling van een Ayni despacho ceremonie is de deelnemers in de juiste verhoudingen te laten komen met Moeder aarde en al haar relaties, met Vader Zon, Grootmoeder Maan en onze Sterrenbroeders en -zusters. We openen ons hart voor Ayni, voor onze verlichte Geest en staan toe dat dit proces zich de komende dagen ontvouwt.  Zoals eerder genoemd, kan een despacho voor verschillende gelegenheden gemaakt worden; bij geboorte, bij sterven en afscheid nemen, bij huwelijk, bij het ingaan van een nieuwe cyclus, zoals puberteit en de eerste menstruatie, , bij het volwassen worden, bij de menopauze , bij het afsluiten van een belangrijke periode, zoals wanneer je met pensioen gaat, bij verhuizing en het opnieuw wortelen ,  Maar ook als verbindingsfeest of een trouwerij, etc

Ik leerde het maken van despachos bij de Inca-ouderen in de Andes.