Join us on

Upcomming

Events

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein

Forever Living Products

Levenslang 15% korting op alle Aloë Vera producten

Graag meer info? klik hier.

iStock_000008444033Medium logo-Facebook-klein3

Shop

english flag bXDhDf.qr Subscribe to our Newsletter

To see all events click here

Check out our latest videos on Youtube

youtube

Breathing sounds (Borsbeek)

breathing klein

23 nov

Rebirthingsessie in GWWC te Borsbeek  

Meer info

150485982716773 rebirth klein djembe klein

Djembé & Breathing sounds

20 nov avondsessie diepgaand aardend werk met de djembé

en het ademwerk

in Booischot .   Meer  info

ICARO  VOORDRACHT in GWWC

23 nov avondsessie.Alles wat je dient te weten over de Icaro zangstijl en de plantteachters.  Borsbeek GWWC

Meer info.

icaro zeer klein en smal cacao_klein

Cacao ceremonie (Nederland)

2 nov   cacao ceremonie in Reucphen Nederland  .

 

Meer  info

ICARO workshop & VOORDRACHT

28 nov avondsessie.  Leer deze techniek van zingen en voelen

In BOOM

Meer info.

icaro zeer klein en smal cacao_klein

Cacao ceremonie (DEINZE)

25 nov   cacao ceremonie in Booischot  .

 

Meer  info

1923411_orig

Opening of the heart  Nederland

21 & 22 nov diepgaande ceremoniële weekend workshop in Nederland

Meer  info

Sensitive Horse Circle

23 november Gemengde cirkel  Samen 'zijn',  bij de paarden.  Een boeiende sessie voor sensitieve  vrouwen en mannen. In samenwerking met Inge Windiers.  Meer  info

sensitve horses_small

ICARO  wokrkshop & voordracht

24 nov avondsessie.Alles wat je dient te weten over de Icaro zangstijl en de plantteachters.  ITRAN BRUGGE

Meer info.

icaro zeer klein en smal warmi

WARMI QHARI

25 nov man vrouw cirkel in shamballa Deinze met aansluitend een cacao ceremonie

Meer  info.

het beste is om het te ervaren, we delen graag al wat we in ons dragen met jou op één van de sessies.  Deze sessies kunnen individueel worden gevolgd of je kan afspreken met enkele mensen om in kleine groep van max. 10 personen een sessie te boeken. Hieronder vind je de gegevens voor de reeds geplande groepssessies waar je vrij op kan inschrijven:

Icaro Workshop (Casa Kawalu - Booischot)

Data 2017:     5/dec

Data 2018: 16/jan, 13/feb, 13/mrt, 10/apr, 8/mei, 5/jun

Locatie:   Broekmansstraat 86, Booischot

Aanvang: 19u

Prijs: 25€

*: voorafgaand door voordracht plantspirits & icaro

Er is een gelijkenis tussen de twee woorden 'Icaro (de sjamanistische traditie van zingen in Peru), en 'Icarus' (het onderwerp van de oude Griekse mythe over de man, die te dicht bij de zon vloog). Het is alsof er een verbinding tussen Icarus, dronken door zijn vlucht, hoog in de lucht op zijn vleugels was gezet, en de magische sjamanistische nummers, welke hoog de geestenwereld in gaan.

Maar daar stop ook de vergelijking.

Icaros (of Ikaros) zijn de magische muziek of teksten - die gezongen worden, fluisterend of gefloten door sjamanen (en tovenaars) in Peru, ze communiceren met de geestenwereld. Het woord is afgeleid van het Quechua werkwoord Ikaray - 'rook blazen' een techniek die gebruikt wordt door sjamanen in hun genezing.

Sjamanen gebruiken deze melodieën om op magische wijze een persoon op te laden, maar ook een plant , een dier, eigenlijk vrijwel alles geanimeerde of niet geanimeerd - met een specifieke opzet of doel. Zij vertegenwoordigen een speciale taal bedoeld om interactie met de geestelijke wereld te krijgen, waaronder - maar niet beperkt tot de plantaardige geest rijken.

Vele sjamanen in Peru werken met niets anders dan hun stem en een 10-tal icaro’s, een arsenaal aan wapens dus om zich mee te beschermen, om de ander te beschermen, om je te openen, om licht en liefde in te blazen en om jouw cellen terug te ‘herinneren’ en hun weg naar hun hoogste potentieel verder te zetten.  Tijdens deze sessies leren we jou contact maken met jouw persoonlijke pijnstukken en hier doorheen te zingen, de juiste frequentie vinden om dit op te lossen.  De healing begint altijd bij jezelf: wie geneest wie?  Je gebruikt jezelf als proefkonijn voor je spiritsongs.  We leren jou de juiste frequenties van de liederen en  hoe ze te interpreteren op jouw unieke manier, met jouw unieke stem en vibratie.  Over de kracht van Icaro's is zeer veel te zeggen,

icaro

Doorheen onze sjamanistische opleidingen in België, Frankrijk en Peru hebben we leren werken met ‘spiritsongs’ of icaro’s.  De aloude techniek van het sjamaistisch zingen uit de Amazone.  Het leren en overdragen van een icaro of arcana kan ook tijdens een sessie van 'de stemgenezer' aan bod komen.  We hebben op algemene aanvraag de Icaro's in een aparte workshop geplaatst, zodat de mensen die specifiek met deze techniek willen werken, hier helemaal hun ding in vinden.

 

Elk lied, elke toon en melodie houden een specifieke frequentie vast net als een gebed of een engel, of een kristal enz…  Je kan deze liederen dus gebruiken om een bepaalde frequentie op te roepen en bij jezelf of anderen in te blazen.  Dit is één van de meest doeltreffende en zachte vormen van healing die er is.  

Icaros dienen verschillende doeleinden . Er zijn enkelen gebruikt speciaal voor genezing of liefdes magie , terwijl anderen worden gebruikt in sjamanistische opleidingen en initiaties ( dieta chamanica ) . Sommige worden gebruikt specifiek op het moment van het beëindigen van de sjamanistische voeding (icaros por la quebra de dieta), anderen voor spirituele

zuivering (icaros de Purificacion espiritual), om te reinigen, om te zegenen en beschermen van mensen (El Canto de la Arkana por la protecion), om een sjamanistische behandeling te sluiten (para un finalizar tratamiento), en er zijn zelfs icaros om de roes te overwinnen

veroorzaakt door plantmedicijnen (icaros para superar el Senso de mareacion).

De sjamanen van de Peruaanse Amazon hebben ook een concept dat zij noemen de Arkana. Dit is een onzichtbare energetische bescherming,

Icaro  background info

De Gevarieerde rol van de Icaro

als volgt uitgedrukt door; steenslag, kristallen, engelen, regenbogen, plaatsen van leraren, geest bondgenoten van dierenzoals de jaguar, de adelaar, de condor, of andere entiteiten – heel nuttig voor de sjamaan bij oa ayahuasca ceremonies.

De arkana dient voor de sjamanen zelf, in de eerste plaats voor hun eigen bescherming, dan voor de bescherming van de deelnemers (leerlingen en patiënten) die deel uitmaken van een ritueel.  Allen worden afgeschermd van potentieel kwaadaardige aanvallen van

brujos (heksen), concurrerende sjamanen, of kwade geesten.  De Arkana, net als de ICAROS kunnen worden bekomen tijdens een sjamanistisch dieet of tijdens een ceremonie met een plant.

Elke Arkana is anders en elke ceremonie heeft zijn eigen Arkana. Een Arkana kan therapeutisch gebruikt worden door middel van het zingen van een Icaro.

 

 

Meer info over de Icaro kan je bekomen tijdens een voordracht die we iedere maand houden.  Meer info vind je hier.

ayahuasca-raura-by-pablo-amaringo

Workshops

Zelf ben ik deze techniek van zingen gaan leren vanuit een persoonlijke noodzaak of verlangen.  Iedereen heeft zijn/haar unieke manier om contact te maken met jouw Nahual of jouw ware pure natuur.  Het gaat er om een kier te creëren tussen twee werelden, een brug als het ware.  Als je deze neemt zie je anders, duidelijker en 'weet' je meteen zonder enige vorm van kennis.  Voor mij was dit muziek en later ook de stem.  Deze vorm van zingen ging ik leren bij de Shipibo indianen in Peru, een bijzondere overdracht van inzichten en kennis van hun aloude traditie.  Het heeft mij heel wat inzichten gegeven over zaken die ik eigenlijk al deed maar nu werd het een ware wetenschap.  Dankbaar ben ik voor al mijn meesters op dit pad die mij hielpen te 'zien'.  Dank aan Ema'a Drolma Mata voor de jarenlange initiaties.  Dank aan Don Daniêl Arevalo en zijn familie voor het dieper initiëren in de Icaro's.  Dank aan Don Mamerto om mij bij te staan in het verliezen van de menselijke vorm.  Dank aan moeder aarde om mij te dragen.

regenwoud

Mijn persoonlijk verhaal

Icaro Workshop (Shamballa - Deinze)

Data : 7 dec 2017 / 21 feb, 21 maart, 18 april, 6 juni (2018)

Locatie: Ten Bosse 78, Deinze

Aanvang; 20u (voorafgegaan door breathing sounds van 18u30 tot 20u)

Prijs: 25€ (40€ voor hele avond met Breathing sounds)

 

Icaro Workshop (Zaal Rupel - Boom)

Data : 28 nov*, 19 dec*2017 / 27 feb, 27 mrt, 24 april, 22 mei, 19 juni

Locatie: Hoek 76, 2850 Boom (Nautisch bezoekerscentrum)

Aanvang; 19u

Prijs: 25€

*: voorafgaand door voordracht plantspirits & icaro

 

Marijn

shipibo2 don daniel mamerto daniel familie

De Nagual & de Tonal

Voor de mensen die het werk van Carlos Castaneda gelezen en vooral gevoeld hebben, weten waarover we hier spreken.  Op enkele regeltjes tekst valt niet uit te leggen waar het hier over gaat, meer hierover brengen we meer in de jaaropleiding Season’s Shift.  Maar voor mij persoonlijk is  het zingen van Icaro’s een manier om bewust in Nagual’s time te komen.  

Hierdoor ga ik ‘zien’ en ‘voelen’, zonder te hoeven begrijpen en te willen weten.  Alles wordt duidelijk en vanuit deze vorm van bewustzijn kan ik het best deze sessies begeleiden.  Daarom ook dat in een Icaro workshop samen wordt gewerkt aan het opbouwen van deze staat van ‘zien’ doorheen het zingen.

shipibo Tonal y Nagual - 2 breathing 2 deseno-del-espiritu-del-ojoB

Er worden maandelijks info-avonden en lezingen gehouden over de rol van de Icaro in het sjamanisme uit het regenwoud.  Alle info hierover vind je hier.

Icaro Workshop + voordracht (Itran - Brugge)

Data 2017:  24 november 2017 *

Locatie: Itran, Vredestraat 8 , St-Kruis (Brugge)

Aanvang; 19u tot 22u

Prijs: 35€

*: voorafgaand door voordracht plantspirits & icaro

icaro klein Inschrijven