Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

Deze sessies kunnen individueel worden gevolgd of je kan afspreken met enkele mensen om in kleine groep van max. 10 personen een sessie te boeken. Hieronder vind je de gegevens voor de reeds geplande groepssessies waar je vrij op kan inschrijven:

Er is een gelijkenis tussen de twee woorden 'Icaro (de sjamanistische traditie van zingen in Peru), en 'Icarus' (het onderwerp van de oude Griekse mythe over de man, die te dicht bij de zon vloog). Het is alsof er een verbinding tussen Icarus, dronken door zijn vlucht, hoog in de lucht op zijn vleugels was gezet, en de magische sjamanistische nummers, welke hoog de geestenwereld in gaan.

Maar daar stop ook de vergelijking.

Icaros (of Ikaros) zijn de magische muziek of teksten - die gezongen worden, fluisterend of gefloten door sjamanen (en tovenaars) in Peru, ze communiceren met de geestenwereld. Het woord is afgeleid van het Quechua werkwoord Ikaray - 'rook blazen' een techniek die gebruikt wordt door sjamanen in hun genezing.

Sjamanen gebruiken deze melodieën om op magische wijze een persoon op te laden, maar ook een plant , een dier, eigenlijk vrijwel alles geanimeerde of niet geanimeerd - met een specifieke opzet of doel. Zij vertegenwoordigen een speciale taal bedoeld om interactie met de geestelijke wereld te krijgen, waaronder - maar niet beperkt tot de plantaardige geest rijken.

Vele sjamanen in Peru werken met niets anders dan hun stem en een 10-tal icaro’s, een arsenaal aan wapens dus om zich mee te beschermen, om de ander te beschermen, om je te openen, om licht en liefde in te blazen en om jouw cellen terug te ‘herinneren’ en hun weg naar hun hoogste potentieel verder te zetten.  Tijdens deze sessies leren we jou contact maken met jouw persoonlijke pijnstukken en hier doorheen te zingen, de juiste frequentie vinden om dit op te lossen.  De healing begint altijd bij jezelf: wie geneest wie?  Je gebruikt jezelf als proefkonijn voor je spiritsongs.  We leren jou de juiste frequenties van de liederen en  hoe ze te interpreteren op jouw unieke manier, met jouw unieke stem en vibratie.  Over de kracht van Icaro's is zeer veel te zeggen, het beste is om het te ervaren, we delen graag al wat we in ons dragen met jou op één van de sessies.

Aan het einde van de sessie volgt een ICARO concert waar je de zang en muziek zelf kan voelen en beleven.

icaro

Doorheen onze sjamanistische opleidingen in België, Frankrijk en Peru hebben we leren werken met ‘spiritsongs’ of icaro’s.  De aloude techniek van het sjamaistisch zingen uit de Amazone.  Het leren en overdragen van een icaro of arcana kan ook tijdens een sessie van 'de stemgenezer' aan bod komen.  We hebben op algemene aanvraag de Icaro's in een aparte workshop geplaatst, zodat de mensen die specifiek met deze techniek willen werken, hier helemaal hun ding in vinden.

 

Elk lied, elke toon en melodie houden een specifieke frequentie vast net als een gebed of een engel, of een kristal enz…  Je kan deze liederen dus gebruiken om een bepaalde frequentie op te roepen en bij jezelf of anderen in te blazen.  Dit is één van de meest doeltreffende en zachte vormen van healing die er is.  

Icaros dienen verschillende doeleinden . Er zijn enkelen gebruikt speciaal voor genezing of liefdes magie , terwijl anderen worden gebruikt in sjamanistische opleidingen en initiaties ( dieta chamanica ) . Sommige worden gebruikt specifiek op het moment van het beëindigen van de sjamanistische voeding (icaros por la quebra de dieta), anderen voor spirituele zuivering (icaros de Purificacion espiritual), om te reinigen, om te zegenen en beschermen van mensen (El Canto de la Arkana por la protecion), om een sjamanistische behandeling te sluiten (para un finalizar tratamiento).

De sjamanen van de Peruaanse Amazon hebben ook een concept dat zij noemen de Arkana. Dit is een onzichtbare energetische bescherming,

Icaro  background info

De Gevarieerde rol van de Icaro

als volgt uitgedrukt door; steenslag, kristallen, engelen, regenbogen, plaatsen van leraren, geest bondgenoten van dierenzoals de jaguar, de adelaar, de condor, of andere entiteiten – heel nuttig voor de sjamaan bij het uitoefenen van hun ceremonies

De arkana dient voor de sjamanen zelf, in de eerste plaats voor hun eigen bescherming, dan voor de bescherming van de deelnemers (leerlingen en patiënten) die deel uitmaken van een ritueel.  Allen worden afgeschermd van potentieel kwaadaardige aanvallen van

brujos (heksen), concurrerende sjamanen, of kwade geesten.  De Arkana, net als de ICAROS kunnen worden bekomen tijdens een sjamanistisch dieet of tijdens een ceremonie met een plant.

Elke Arkana is anders en elke ceremonie heeft zijn eigen Arkana. Een Arkana kan therapeutisch gebruikt worden door middel van het zingen van een Icaro.

 

 

Icaro sessie - meer dan samen zingen

Zelf ben ik deze techniek van zingen gaan leren vanuit een persoonlijke noodzaak of verlangen.  Iedereen heeft zijn/haar unieke manier om contact te maken met jouw Nahual of jouw ware pure natuur.  Het gaat er om een kier te creëren tussen twee werelden, een brug als het ware.  Als je deze neemt zie je anders, duidelijker en 'weet' je meteen zonder enige vorm van kennis.  Voor mij was dit muziek en later ook de stem.  Deze vorm van zingen ging ik leren bij de Shipibo indianen in Peru, een bijzondere overdracht van inzichten en kennis van hun aloude traditie.  Het heeft mij heel wat inzichten gegeven over zaken die ik eigenlijk al deed maar nu werd het een ware wetenschap.  Dankbaar ben ik voor al mijn meesters op dit pad die mij hielpen te 'zien'.  Dank aan Ema'a Drolma Mata voor de jarenlange initiaties.  Dank aan Don Daniêl Arevalo en zijn familie voor het dieper initiëren in de Icaro's.  Dank aan Don Mamerto om mij bij te staan in het verliezen van de menselijke vorm.  Dank aan moeder aarde om mij te dragen.

regenwoud

Mijn persoonlijk verhaal

Marijn

shipibo2 don daniel mamerto daniel familie

De Nagual & de Tonal

Voor de mensen die het werk van Carlos Castaneda gelezen en vooral gevoeld hebben, weten waarover we hier spreken.  Op enkele regeltjes tekst valt niet uit te leggen waar het hier over gaat, meer hierover brengen we meer in de jaaropleiding Season’s Shift.  Maar voor mij persoonlijk is  het zingen van Icaro’s een manier om bewust in Nagual’s time te komen.  

Hierdoor ga ik ‘zien’ en ‘voelen’, zonder te hoeven begrijpen en te willen weten.  Alles wordt duidelijk en vanuit deze vorm van bewustzijn kan ik het best deze sessies begeleiden.  Daarom ook dat in een Icaro workshop samen wordt gewerkt aan het opbouwen van deze staat van ‘zien’ doorheen het zingen.

shipibo Tonal y Nagual - 2 breathing 2 deseno-del-espiritu-del-ojoB

Er kunnen voorafgaand aan deze zangsessie info-avonden en lezingen aangeboden worden over de rol van de Icaro in het sjamanisme uit het regenwoud.  Alle info hierover vind je hier.

icaro klein Inschrijven

Deze prachtige documentaire van Jozef Devillé, geeft een zeer mooi beeld en vooral ook klank van deze magische gezangen.  

We hebben gekozen om de ICARO te koppelen aan een plantceremonie met Maestro Tobacco.  Langs deze weg, kan je diepere healings beter ontvangen en kan je tevens de icaro's beter voelen met je hele wezen.  Je kan ook deelnemen aan deze sessies zonder het gebruik van de Tobacco, dan wordt het voor jou een Icaro sessie als voordien, waarbij je kan meezingen en healen voor de groep...en jezelf.

Icaro/Tobacco ceremonie (Bonheiden)

Data 2018: 4 & 18 sept, 9 & 23 okt, 13 & 27 nov, 18 dec

Data 2019: 8 & 22 jan, 5 & 19 feb,19 maart, 2 & 30 april,

14 & 28 mei, 11 & 25 juni

Locatie:   Blommerenbos,Hendrik Conciencelaan 32, Bonheiden

Aanvang: 19u tot 22u

Prijs: 50€ (koppelkorting: 40€ per persoon)

Begeleiding: Marijn De Wit

Tobacco / Cacao ceremonie  (Shamballa - Deinze)

Data :   10 okt 2018 (15u tot 18u) ,

Aanvang Tobacco ceremonie: 15u tot 18u

Combo: na de tobacco ceremonie is er een Cacao ceremonie die start om 19u, deze kan bijwonen in combinantie met de tobacco ceremonie.

Prijs: 50€ (koppelkorting: 40€ per persoon)

Prijs: 70€ combinatie met cacao

Begeleiding: Marijn De Wit & Juanita Pyl

 

Tobacco / Icaro ceremonie  (Shamballa - Deinze)

Data: 21 nov 2018

Locatie: Ten Bosse 78, Deinze

Aanvang: 18u30 tot 22u

Prijs: 50€ (koppelkorting: 40€ per persoon)

Begeleiding: Marijn De Wit

marijn en flores