Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

Percussie spelen is heel toegankelijk en is daardoor een effectieve metafoor voor samenwerking en afstemming; binnen een korte tijd ontstaat er een swingend ritme dat we als basis nemen voor verdere werkvormen. De keuze hierin hangt af van het doel van de sessie.

Er worden verschillende ritmes door elkaar gespeeld, door af te stemmen op elkaar vindt het geheel automatisch een balans. Dat wekt verbazing en maakt veel energie los in een groep! Door je over te geven aan het geheel ervaar je dat het geheel meer betekent dan de som der delen.

THE WHITE ARROW

Percussie

THE WHITE ARROW

Intuïtief

Musiceren

Vanuit je intuïtie leren muziek maken, voor mensen met of zonder  muzikale ervaring! Laat je verrassen, laat je ontroeren, voel ontspanning en nieuwe inspiratie door je heen stromen. Leren luisteren naar spontane impulsen. Je natuurlijke intuïtie meer leren vertrouwen. Je gedragen voelen door de creatieve stroom die zich door jou heen een weg baant en jouw unieke talenten bespeelt.

Muziek is ons leven, een leven dat we graag met jou delen.  Naast de concerten en behandelingen delen we onze kennis van muziek graag met jou, doorheen privésessies of in groep.

 

Marijn heeft meer dan 10 jaar intensieve opleiding in Afrika en België als bagage, met grote meesters als Mamady Keïta, Sidiki Camara en Ibrahima Sarr hebben mij een stevige bagage gegeven over de West-Afrikaanse percussie (djembé, dunun, Khassonké, N'goni, Balafon)

 

Tal van workshops en opleidingen door de jaren heen in Didgeridoo, ethnische fluiten, gitaar enz... geven mij de mogelijkheid om jou een stevige ondersteuning te geven in jouw muzikale ontdekkingsreis, let's travel together!

 

Hieronder vind je mijn aanbod in workshops Afrikaanse percussie, didgeridoo en intuïtief muziek maken op tal van etnische instrumenten.  

THE WHITE ARROW

Didgeridoo

De didgeridoo vindt zijn oorsprong in Noord-oost-Arnhemland in Noord-Australië.  Traditioneel wordt de didgeridoo gebruikt als instrument voor begeleiding van dansceremonies. Net zoals bijvoorbeeld de Djembé in West-Afrika.  Deze holle blaaspijp is een door termieten uitgeholde eucalyptusboomstam.  

 

Het bespelen van de didgeridoo vergt een speciale ademhalingstechniek: het circulair ademhalen, waarbij je je mond als blaasbalg gebruikt en er zo geen onderbreking komt in het geluid tijdens het inademen.  

Afbeelding3

Groepsvorming ontstaat spontaan door plezier te beleven en nu eens niet alleen cognitief bezig te zijn met elkaar, er wordt ook veel bij gelachen!

West-Afrikaanse percussie of djembé spelen is zeer fysiek, en zorgt voor een wegvloeien van stress, en spanningen. Je kunt je volledig uitleven, en naarmate de snelheid wordt opgedreven, wordt de intensiteit steeds groter.

Afrikaanse percussie

Workshops & Teambuilding

Afrikaanse ritmes zijn opgebouwd uit polyritmieken, wat wil zeggen dat er verschillende begeleidingen op verschillende instrumenten nodig zijn om tot een compleet ritme te komen.  Uit ervaring weet ik dat dit gegeven het groepsgevoel ten stelligste bevorderd, en op deze manier wordt er ook aan teambuilding gedaan.  

Formules

Er zijn verschillende formules om deze percussiesessies te boeken:

-  Dagsessies (korte kennismakingsworkshop van max. 2u)

-  Weeksessies (lange termijnlessen, met vaste regelmaat)

Extra info

- De workshops kunnen in drie talen worden gegeven (NL-FR-ENG)

- Er zijn 10 djembés altijd voorhanden.  Indien de groep groter is moeten er extra djembés worden gehuurd.

- Deze workshops kunnen zowel in groep als individueel worden gegeven (voor beginners en gevorderden)

578062_3789869388430_807002855_n

Je kiest uit een arsenaal instrumenten (trommels, fluiten, shrutibox, bellen, klankschalen, hang enz), dat instrument dat jou roept, de klanken die op dat moment met jouw gemoedstoestand resoneren.  Op dit instrument vertaal je je gevoel naar creativiteit en voel je de inspiratie indalen.  Je communiceert zeer intuïtief met jouw instrument.  Spontaan ontstaan er melodieën en borrelt er misschien wel een lied op.  

 

We begeleiden jou op deze ontdekkingsreis en delen met jou onze passie voor muziek.

 

Deze workshops kunnen individueel of in groep worden geboekt.

De klank van de didgeridoo is zeer rijk aan boventonen en is met zijn lage vibraties een zeer helend instrument om boven iemands lichaam te spelen.  De manier van ademen en de voortdurend diepe klanken van het instrument zorgen ervoor dat je als bespeler makkelijk in een meditatief inspirerende staat of lichte trance komt.

 

Indien je nog geen didgeridoo hebt, voorzie ik één voor jou om tijdens de lessen te gebruiken.  Voor de workshops in groep gebruik ik pvc buizen als oefenmateriaal, deze zijn uitermate geschikt.

didgeridoo

Tijdens deze workshops leer ik jou de techniek van het blazen (plaatsing van de lippen, en de sterkte van het blazen), alsook de techniek van het circulair ademhalen.  Er zijn nog tal van andere technieken waarbij geluiden van dieren worden geïmiteerd alsook trompetgeluiden die in een later stadium kunnen worden aangeleerd.

dige2

Graag breng ik jou deze aloude blaastechnieken bij en zorg ervoor dat je in 'no time' vertrokken bent op jouw reis doorheen de 'dream-time-world' van de aboriginals.

 

THE WHITE ARROW

Muzieklessen

marijn soundhealing

individueel

Geen notenleer maar ‘voelen’ met heel je lichaam, niet enkel luisteren , maar de muziek, het ritme laten binnenkomen en zo een kanaal worden voor de muziek die overal rondom aanwezig is, en deze te laten filteren doorheen jouw unieke antenne: je lichaam en geest.  Jij hebt een unieke manier om de muziek te vertalen doorheen jouw lichaam, jouw emoties, jouw verhaal…  Dit alles vormt het fundament voor de muzieklessen die ik geef.  

Je kiest zelf waarvoor je komt.  Dit kan een algemene vorming zijn rond ritmiek, stemgebruik en de keuze naar jouw zieleinstrument.  Maar je kan ook met een specifieke vraag komen om een bepaald instrument op deze manier te leren benaderen.  Je kan bij mij lessen volgen in Afrikaanse percussie, N’goni, fluiten, didgeridoo, hang, natuurstem, mondharp, en nog veel meer.

 

Deze sessies kunnen individueel worden gevolgd of je kan afspreken met enkele mensen om in kleine groep van max. 5 personen een sessie te boeken.

THE WHITE ARROW

Gitaar

workshop-gitaarspelen1

Mijn vader leerde me gitaar spelen , het was mijn eerste instrument en ik ben het door de jaren heen altijd blijven spelen.  De zachte klank van een gitaar samen met je stem, zorgt er voor dat je onmiddellijk in een singer/songwriter verandert.  Ik leer jou gitaar spelen aan de hand van akkoorden zonder notenleer, op het gevoel met contact voor wat jij er voor jezelfuit wil halen .

 

whitearrowmiddellogo

Muziek

golden eagle

THE WHITE ARROW

Native American Flute

Deze fluit van de Lakota Indianen spreekt altijd tot de verbeelding bij het horen van deze magische klanken  Je kan deze fluit zeer snel leren.  Het is een zeer intuïtief instrument dat kan dienen als vertaler voor jouw zieletaal.  

 

Een oude spreuk in het Lakota zegt over deze fluit: ‘speel de horizon’.  En dat zegt alles.  Je kijkt naar de uitgestrekte horizon en speelt al wat je ziet en voelt.  Op enkele lessen zal je deze fluit kunnen bespelen en kan je zelf aan de slag met jouw unieke verhaal te gaan vertolken op deze wonderlijke fluit.

 

THE WHITE ARROW

boventoon zingen

Het boventoon zingen maakt deel uit van ons vaste soundhealing repertoire.  Het Tuviaans Keelzingen leerden we bij Nestor Kornblum en Maarten Adriaensen.  Graag geven we deze unieke manier van stemgebruik nu ook door aan jou.  Heb je geen idee wat boventoon zingen is, luister even naar het filmpje hiernaast.  Bij boventoon zingen gebruik je een vaste grondtoon en door de positionering van de tong, keel en mond ontstaan nieuwe tonen bovenop de grondtoon.

THE WHITE ARROW

Mondharp

Ook dit bijzondere instrument hetwelke je overal in de wereld terug vind (India, Mongolië, Tailand,…)  speelt een bijzondere rol in onze soundhealing sessies en ceremonies.  Het raakt de hogere regionen in de Corona op een subtiele manier aan.  Een heel complementair muziekinstrument naast het boventoonzingen.  

Wij leren jou alles wat je moet weten om te starten en dit bijzondere instrument jou te laten vergezellen op je pad.