Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

THE WHITE ARROW

Presentations

The white arrow zal zelf geregeld voordrachten houden over allerhande onderwerpen, gaande van spiritualiteit tot sjamanisme, gezondheid, voeding etc.  Maar ook zullen we geregeld info-momenten houden waar je wat meer info kan bekomen over specieke workshops of thema's.  We zullen deze info-momenten ook trachten te combineren met een workshop, zodat je indien gewenst de beiden kan volgen.  Informatie komt aan of het komt niet aan, wat moet je horen, wat wil je horen

klare taal gameover_klein Offerteaanvraag

Lezingen, voordrachten

deelcirkels en infoavonden

Lezingen, voordrachten

deelcirkels en infoavonden

crystal

en waar sluit je je voor af.  Er zijn evenveel percepties over de realiteit als dat er mensen zijn, daarom is het voor ons van het hoogste belang dat datgene wat gebracht wordt voor helder en duidelijke communicatie is.  In onze voordrachten, deelcirkels en info-avonden willen we dit vooral neerzetten: duidelijkheid, er wordt dus maw klare taal gesproken.  

 

Wie ben ik?  Waar ben ik?  Waarom ben ik? Waar ga ik naar toe?  Wat is de zin van dit alles, en is er wel een zin voor dit alles?  Heb ik een doel in dit leven?

Het meest centrale woord in al deze zinnen is ‘IK’.  Rond ‘ik’ draait alles, ogenschijnlijk.  ‘Ik’ blijft zoeken, ‘ik’ moet wel zoeken, ‘ik’ durft niet anders dan zoeken, omdat dit zijn hele bestaan in stand houdt.  De grootste angst in het bestaan van ‘ik’ is het stoppen van het bestaan van ‘ik’.  Zoeken is dus de meest effectieve manier om het ‘ik’ in stand te houden.  Zoeken is de meest effectieve manier om nooit te vinden, wat eigenlijk niet gevonden hoeft te worden.  

Constructies, patronen, lagen, sublagen, mama, papa, karma, chakras, connecties, voelen, waarnemen, enz...we kunnen hier uren in liggen grasduinen, en de boekhandel ligt vol met dit soort vertier voor ‘IK’.  Maar dit alles heeft niet meer inhoud of belang dan een glas water of een stoel.

In deze deel-sessies, kunnen alle vragen over het leven aan bod komen, spiritueel of niet, we bekijken het op een nuchtere manier.  We zoeken samen niet naar de zin voor jouw leven, maar naar ‘zin in leven’.  Alle filters weg, gewoon open en voluit ‘leven'.

 

Je kan deze open deelcirkels/lezingen ook bij thuis boeken.  Het wordt dan opgevat als een gezellig samenzitten, waarbij allerlei onderwerpen in de cirkel worden geworpen en zorgvuldig bekeken.

Voordrachten

Meesterplanten & de rol van de Icaro

Jaren terug kwam ik voor het eerst in contact met de ‘plantteachers’ doorheen de boeken van Carlos Castaneda.  Het legendarische werk triggerde mijn curiositeit en bracht me naar het sjamanisme.  Na vele workshops en trainingen belande ik in het regenwoud, waar het echte werk begon.  De sjamanen van deze grote long van de aarde, initieerde me in het begrijpen van de rol van de medicinale planten voor ons mensen.  De energie van de bomen, planten en kruiden is bijzonder menslievend.  Ze vormen een zeer sterke facilitator naar jouw Nagual, of je diepere weten, jouw connectie met de natuur…wat niet iets is buiten jou, maar  

regenwoud amazon1 amazon2 amazon3 mamerto don daniel

wat jij ‘ook’ bent.  We weten allemaal dat de wijsheid reeds in ons ligt, maar tussen dit weten en er over lezen, en het helemaal beleven ligt nog een groot verschil, wat ik zelf aan de lijve mocht ondervinden.  In Peru toonden de sjamanen me hoe te communiceren met het vegetale rijk.  Doorheen verscheidene diëten waar je symbolisch trouwt met een plant (door het tot jou te nemen), leer je de wijsheid van een plant ‘voelen’.  De kleine shift in jouw energie maakt je opmerkzaam voor de verschillen en je kan het nut werkelijk beleven.  Als je begrepen hebt welke brug een specifieke plant voor de mens kan bouwen, kan het zijn dat je zelfs specifieke cadeaus ontvangt  van deze bondgenoot, zoals droombeelden, visioenen, icaro’s (gezangen waarmee je de spirit van de plant terug kan oproepen) en vooral: de wijsheid van jouw 'ziekte'.  Misschien lijkt dit allemaal wat ver van je bed, maar ik tracht deze folkloristische informatie

Van daaruit kwam ik in contact met de Icaro’s  Een sjamanistsiche manier van zingen en klanken maken waarin het contact verscholen zit met specifieke spirits of energieën van oa meesterplanten.  Deze techniek van

zo nuchter mogelijk tot bij jou te brengen.  De nuchtere wetenschap van vandaag heeft zijn wortels altijd in het onzichtbare, spirituele wereldje gehad.  De pioniers begaven zich ook telkens op ongekend en onverklaarbaar terrein…tot het menselijke brein weer een manier gevonden had om het aan zichzelf te bewijzen.  Meer dan 70% van onze huidige farmacie haalt zijn kennis uit

het regenwoud.  Als je dan weet dat meer dan 90% van al wat groeit in de Amazone, giftig is voor de mens, zou een test van trial and error, een zeer dom spelletje zijn om achter de geneeskrachtige eigenschappen te komen.  Dankzij de antropologen die tot bij de sjamanen gingen en zo leerden dat deze medicijnmannen werkelijk communiceerden met de spirit van een plant of een boom, om zo de informatie door te krijgen, welke plant goed is voor welke aandoening, kwamen bij ons de rekken van de apotheker vol te liggen.

Niet wetende van waar het allemaal komt en hoe men aan deze wijsheid komt.  Misschien hoeven we het ook niet allemaal te weten, maar voor mij persoonlijk was dit wel een zeer intrigerend verhaal.  Ik ging verder op onderzoek en dit bracht me tot heel wat boeiende ontdekkingen in het plantenrijk.

zingen gaat al meer dan 5000 jaar terug.  Over de rol van de Icaro heb ik hier wat meer neergeschreven en in het aanleren van deze icaro’s geven we ook meerdere malen per maand workshops. Deze lezingen kan je meer als een open debat zien.  Ik geef de voordracht op basis van mijn persoonlijke ervaringen en daarna is er ruimte voor vragen en besprekingen.  Alles wat je maar wilde weten over de wonderlijke wereld van de meesterplanten en de icaro's uit het regenwoud.

Klare Taal

Datum: 17 oktober,  28 nov, 19 dec 2017

Locatie: Zaal Rupel, Hoekstraat 76, Boom

Aanvang: 19u tot20u

Prijs: vrije bijdrage (inschrijving noodzakelijk)

Aansluitend is er een workshop Icaro tot 22u die je kan meevolgen

Inschrijven

Info avonden

Season's Shift - jaaropleiding

de levenstovenaar klein

Onze grote jaaropleiding tot ‘levenstovenaar’ omvat heel wat.  Alle info die we op onze site plaatsen over deze workshops kan niet verduidelijken wat dit werkelijk wil zeggen.  Het werken met de 3 pijlen, sjamanistsiche technieke, energetisch werk, levensveranderlijke acties…een diepgaand werk, kan je enkel ‘beleven’.  Daarom willen we jou wat meer info verstrekken op deze info-avonden, waar we al jouw vragen kunnen beantwoorden en ook deze heel bijzondere sjamanistische jaartraining kunnen toelichten - a lifechanging experience

Datum: 9 oktober 2018

Locatie: Blommerenbos Bonheiden

Aanvang: 18u tot 19u

Prijs: vrije bijdrage (inschrijving noodzakelijk)

Aansluitend is er een workshop Icaro tot 22u die je kan meevolgen

Inschrijven

Locatie: Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, Borsbeek

Datum: 

Aanvang: 19u tot 19u45

Prijs: vrije bijdrage (inschrijving noodzakelijk)

Aansluitend is er een workshop Icaro tot 22u die je kan meevolgen

Inschrijven