Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

In de eerste plaats is deze opleiding er voor iedereen die van muziek, klank en stem houdt.  Er is geen ervaring nodig om deel te nemen aan de sessies.  Ieder kan zijn of haar persoonlijke doel en noden hebben om deel te nemen.  

Zo kan je graag voor jezelf wat meer te weten willen komen over de invloed van klank op jouw levensloop en hoe je muziek en klank kan gebruiken en sturen om je leven te modereren.  

 

We richten ons naast de mensen die komen uit persoonlijke goesting en interesse ook naar messen die een interesse hebben om met dit werk naar buiten te komen of hun bestaande praktijk mee uit te breiden: therapeuten, muzikanten, healers, vanuit alle strekkingen.

 

De opleiding is er dus voor iedereen die bereid is met zichzelf aan de slag te gaan en helemaal te kiezen voor 'leven'.

Soundhealing is gebaseerd op het principe dat alle materie vibreert op een eigen specifieke frequentie. In het lichaam trilt elke cel, elk weefsel, elk orgaan op haar eigen vibratie. Krachtige geluidstrillingen van de menselijke stem evenals instrumenten kunnen onzuivere frequenties balanceren.  Klanken hebben de kracht om door elke vorm van energiebarrière te breken, vandaar de kracht van ‘klank’ als genezing van zowel fysieke als emotionele blokkades. Klanktrillingen werken losmakend en opnieuw ordenend.  'Genezing' is daarom misschien niet het juiste woord, eerder is er sprake van afstemming en een harmonisatieproces.  De klanken van de instrumenten en de stem gebruiken we als een voertuig om de intentie te verplaatsen en op jou over te brengen en om jouw intentie kracht bij te zetten;  Frequentie + intentie= healing!

Muziek is al heel mijn leven een passie.  Ondertussen reeds 10 jaar actief als soundhealer, wil ik graag al mijn ervaringen doorgeven aan jou.  Het werk doorheen de jaren tijdens persoonlijke sessies en groepssessies in zang en therapeutisch werk hebben een flinke bagage nagelaten dewelke ik zorgvuldig zal uitspreiden over een reeks van workshops.  Het is de bedoeling dat je deze workshops als een reeks volgt, want elke sessie bouwt verder op de vorige.  We gaan in deze opleiding niet enkel werken met instrumenten en de stem, maar we gaan ook dieper inwerken op jouw Tonal, ofwel jouw 'personage'.  Het ontrafelen van jouw programma's en motivaties om de dingen te doen die jij doet, op die unieke manier zoals jij ze brengt, is een onontbeerlijk gegeven binnen dit werk.  Je kan deze opleiding dus volgen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling alsook om te gaan werken met mensen in 'the field'.  

IMG_0433 ae56341659e7667fd40a0fc3290eeae9 copy-copy-copy-cropped-Planta-Maestra_Grande_web1

jouw levensritme en hartsmelodie

Soundhealing_6 Muziek_workshop marijn soundhealing

Wat is soundhealing?

'Soundhealing' of 'klank therapie' is het gebruik van klank doorheen instrumenten en de stem (frequentie) samen met een goed geaarde focus binnen jouw intuïtieve handelen (intentie) om zo weer evenwicht te brengen in datgene wat balans vraagt.  Dit kan zowel in jezelf zijn, als in een ruimte, een object of bij anderen. Het is een holistische genezingsmethode dewelke meer en meer in het westen bekend geraakt en tevens vermengd wordt met onze wetenschap.  

 

Klank is trouwens bij de etnische volkeren (indianen, sjamanen,...) altijd een onderdeel geweest van het healingsproces.  Sinds het begin der tijden gebruikt de mens klank om zich te verbinden met anderen en met de spiritwereld, het leven te vieren en ziektes te genezen.  Muziek en klank onder welke vorm dan ook hebben een zeer sterke haast suggestieve invloed op ons, veel meer dan we denken.

 

Door ons intuïtief te verbinden met specifieke frequenties binnen en buiten onszelf kunnen we invoelen welke klank er nodig is om naar een harmonische staat te bewegen Welk instrument helpt je hierbij? Welke klank heb je hiervoor nodig? Hoe kan onze eigen stem hiervoor gebruikt worden? Welke intentie ondersteunt je groeiproces? Een instrument of een lied roept je als het ware.  Je dient eerst wat tijd door te brengen met jouw specifieke instrumenten, en de toewijding aan de klanken zorgen ervoor dat de spirit van dat instrument jou zijn kennis cadeau geeft in de vorm van dieper weten.  In het contact met jezelf of met iemand anders of met de ruimte kan je plots een zeker instrument horen, of een melodie die je zal doen bewegen in de richting van dat instrument of een gezang.

 

Soundhealing toont ons de weg naar de liefde en harmonie die soms verscholen ligt achter onze schaduw en blokkades die we ooit zelf op het leven hebben geworpen.

Voor wie is deze opleiding

Aan de slag met jezelf, klank als je bondgenoot

Naast het werken met klank doorheen instrumenten en stemwerk ligt de nadruk in deze sessies heel sterk op 'jouw bevrijding'.  Ondanks wat velen beweren, kan je zeker mensen helpen zonder jezelf eerst te helpen (denk maar aan dokters, hulpverleners en healers all over the world), velen hebben een prachtige skill om werk te doen met mensen, en zijn zelf mss helemaal niet in balans of verken in goede gezondheid.  

Het is dus zeker aan te raden om eerst bij jezelf naar binnen te duiken en jouw eigen verhalen en patronen te gaan ontsluieren en transformeren, door te werken met de verplaatsing van aandacht.  Het dieperliggende werk met ons personage krijgt binnen onze workshops en opleidingen, veel aandacht, omdat dit voor ons de basis vormt voor eender wat je wil doen in het leven. Dit is de gronding die dikwijls ontbreekt om met een zekere lichtheid en kracht dit werk te blijven doen met anderen.

Daarom zullen we binnen deze sessies ook werken met allerhande oefeningen en technieken om jouw personage te ontwarren van vasthoudende gewoontepatronen die je niet langer dienen en die in de weg kunnen staan bij een neutrale behandelingswijze.  Jij dient in je kracht te zijn wil je 'echt' iemand kunnen verder helpen en niet gewoon een pleister op de wonde te kleven.  De pijn even te verlichten of de emoties te verzachten.  In jouw kracht komen als begeleider wil dikwijls ook zeggen, dat je daar durft

te gaan waar anderen nog niet durven te komen.  De persoon de weg helpen zien naar een echte 'healing' binnen zichzelf.  We keren dus binnen dit werk ook naar de schaduwkanten van jouw personage. We werken hiervoor met sjamanistische technieken om los te komen van jouw zogezegde 'rol' die jezelf hebt toegekend.  Onthechting is de enige weg naar bevrijding.  En waar jij bent, daar kan je jouw patiënt ook brengen of de weg naar tonen.

Wat komt er aan bod?

- Zangtechnieken (oefeningen)

- Icaro's en spiritsongs leren voelen, zingen en gebruiken

- Stembevrijding en stemontdekking (jouw unieke stem)

- Boventoon zingen

Stemwerk

- Bevrijding van blokkades

- Schaduwwerk en persoonlijk werk

- Ademhalingsoefeningen en technieken

- De ontdekking van jouw gift to the world (jouw potentieel)

-  Vreugde vinden in dat wat je doet

- het opbouwen en afwerken van een klanksessie

- Werken aan jouw intuïtie

 

Instrumenten, muziek en klank

- De verschillende instrumenten en hun specifieke frequenties

- Het voelen en vinden van jouw instrument

- Werken aan jouw ritmegevoel (de basis)

- Werken met de trom (lage frequenties)

- Werken met klankschalen (loslaten)

- Het onderzoeken van verschillende helende instrumenten

- Werken met de kracht van de stilte (de vormgever van melodie)

- Opnieuw leren luisteren (openzetten van jouw gehoorchakras)

- Sjamanistische soundhealing

- De indeling van de instrumenten volgens de elementen

- De samenhang tussen instrumenten leren voelen

 

Verder...

Praktisch

Locatie 1: Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, Borsbeek

Data:  13, 20, 26 sept, 11 & 24 okt2018

Aanvang: 19u tot 22u

Prijs: 35€ per sessie of 150€ voor de reeks

 

tibetan bowl Inschrijven

Wat maakt deze opleiding anders?

Zelf volgde ik doorheen mijn leven verschillende grote en kleine opleidingen in soundhealing en sjamanistsiche technieken.  Ieder geeft deze 'kundes' op zijn eigen unieke prachtige manier.  Zo zal mijn wijze van het doorgeven van deze kennis ook op een geheel op eigen bevindingen en ervaringen beruste manier worden geven.  Sedert 10 jaar geef ik soundhealing sessies, persoonlijk, maar ook in groep, concerten, ceremonies, zweethutten etc.  Al deze bevindingen binnen dit milieu hebben mij een geheel persoonlijke en dus ook unieke manier van werken met klank gegeven.  Vanuit deze kennisbron zal ik jou dus ook begeleiden.

soundhealing_1 FB_IMG_1509060055379 klankschaal

Soundhealing Opleiding