Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

De naam is afkomstig van de Hopi indianen en luidt: CHEVEYO (spirit warrior of guerrière de lumière).  Deze naam heb ik nooit gebruikt, mijn ouders noemden me Marijn en dat voelt juist, maar toch voel ik dat binnen dit mannenwerk de naam Cheveyo wakker wordt.

Inschrijven

THE WHITE ARROW

the circle of

Medicine

Men

De  krachtige krijger van het licht

woont in een zacht hart

medicine men_kleiner sweatlodge2_759x496

 

Warmi Qhari (Vrouw-Man workshop in Shamballa Deinze)

 

Data: 31 oktober, 19 december 2018

Aanvang 13u30 tot 20u

Begeleiding: Juanita Pyl (voor de vrouwen) en Marijn De Wit (bij de mannen)

Prijs: 80€

Locatie: Ten Bosche 75, Deinze (Shamballa)

 

Programma: De eerste 2 uur van de dag worden de mannen en vrouwen opgesplitst en werken we apart.  Thuiskomen bij jezelf, in jezelf.  Na het werk met je eigen zusters of broeders, komen we weer samen en gaan we een rebirhing sessie doen. Na deze sessie doen we samen een verbindende Cacao ceremonie.

Editorial-1-image-4

Medicine Men Weekend Retreat

Mensen die 'willen' veranderen, 'willen' loslaten.  We krijgen in ons leven verschillende momenten aangeboden als 'grote keerpunten'.  Het is niet altijd makkelijk om in deze momenten er helemaal voor te gaan.  De angst om het vertrouwde los te laten en te durven springen.  Hierin kunnen we jou begeleiden om helemaal jouw grootste potentieel te worden en jouw licht te laten schijnen als nooit te voren.

 

Data:  

Aanvang zaterdag om 10u tot zondag 17u

Begeleiding: Marijn De Wit

Prijs: 300€ (incl. overnachting, eten, zweethut en plantspirits)

Locatie: H Conciencelaan 32, Bonheiden

e5d8a53b6ca0bfc051753f2a67c7425f

Warmi Qhari

Naast het werk dat juanita en Marijn samen doen voor de gemengde groepen binnen The White Arrow. Zijn we nu ook gestart met werk binnen onze eigen respectievelijke zusters & broedersgroep.

 

Juanita heeft ondertussen haar Sacred Women's Circle, en bij deze is de groep 'The Circle of Medicine Men' opgericht.

Een groep waarin jij als man je hart mag luchten en steun vinden bij mekaar. Een krachtige ontmoetingsplek.  

 

Voel je een nood om meer ruimte te maken in en voor jezelf?

Laten we dan samenkomen om deze ruimte te scheppen waarin voelbaar is dat dat wat leeft in ons, mag “zijn” zonder oordeel. Elkaar zien, voelen, horen, elkaar beleven vanuit een dieper verlangen naar authenticiteit. Door samen te komen, te “zijn” kiezen we voor verbinding met al die delen in

Lieve broeders

 

Zelf ontving ik ooit mijn spirituele naam op het einde van mijn opleiding als 'Curandero'.

Cirkels voor en door mannen

Clipboard04

onszelf. Laat de zachte kracht ontwaken !!!   Elke man heeft zijn 'weten', ervaringen, gevoelens, wijsheid en inzichten. Deze cirkels zijn een plek waar we kunnen uitwisselen en voelen, dit om de grote wereld waarin we leven beter te kunnen invoelen, relativeren en verzachten.

 

Heb je goesting om jezelf op de voorgrond te zetten, dan vormt dit cirkelmanifest het ideale platform, om de stoere maskers even op zij te zetten en zo tot diepgaande uitwisselingen te komen, dat kan op één van onze cirkels voor en door mannen.  We komen bij mekaar in zweethutten, ceremonies, deelmomenten en veel meer.  

Dag 1: Zweethut & Tobacco  (Purificatie)

NOORD-AMERIKA - Zaterdag

 

Je komt zaterdagochtend toe en bouwt samen met ons de zweethut op.  Er staat nog geen hut op de plek dus het wordt een bijzondere inzegening.  Je verbind je met de elementen door het maken van een groot vuur.  je leert communiceren met het vuur in en jou en rondom jou.  

 

Voor we de hut betreden houden we een purifiërende waterceremonie met een bloemenbad.

Dit weekend is een combinatieweekend bestaande uit verscheidene sessies binnen ons sjamanisme-aanbod.  We reizen van Noord-Amerika met de Zweethut en Tobacco rituelen naar de jungle van Zuid-Amerika voor nog een dieper werk met de spirits van het regenwoud om van daaruit naar de Andes te reizen en de krachtige healings van de grootvader te ontvangen.

 

Deze sessies laten jou vooral kennismaken met je voellichaam waardoor je de initiaties op een diepgaande manier ontvangt.  Er wordt geen theorie aangereikt, enkel voelen en leren doorheen jouw diepere weten.

Jarenlange ervaring met de verscheidene sjamanistische gebruiken uit het regenwoud geven me de mogelijkheden om jou een bijzonder diepgaand weekend aan te bieden.  Je maakt kennis met een reinigingsritueel doorheen de zweethut en tabacco ritueel, je komt dichter bij je lichaam doorheen de ontmoetingen met verschillende spirits van het regenwoud, in verscheidene ceremonies.

Je zal na dit weekend uitgebreid kennisgemaakt hebben met de spirit van de natuur doorheen verscheidene sjamanistische rituelen dewelke je op je verdere levenspad zullen begeleiden.

Dit medicine men- retreat, is gericht op mensen die duidelijk een grote stap voor zichzelf willen maken.  

PROGRAMMA

Daniel-diet IMG_0206 sjamanisme

Het inzicht is er instant, je kan het meteen delen en de ballast afgeven aan moeder aarde.   Er wordt ruimte gemaakt in jou om het nieuwe te ontvangen.  Vanuit het geborgen gevoel van samenzijn in de zweethut, krijgen we het gevoel dat alles mogelijk is en dat het nu eindelijk allemaal zal worden zoals we wensen.  Energie wordt vrijgemaakt, thema's worden aangeraakt, er zijn openingen gemaakt, nu kan je echt aan de slag.  Daarom werken we tijdens de hut ook veel met klanken en spiritsongs uit het regenwoud.  De klanken brengen jou verder op je pad, dieper in je proces en openen beetje bij beetje meer en meer jouw hart, zodat je ware potentieel komt bloot te leggen.

zweethut

Samen de zweethut opbouwen en het vuur aansteken legt reeds de eerste verbinding.  Het vuur heeft een bijzondere helende werking op ons lichaam en geest.  Enkele uren bij een groot vuur zitten kuist onze lever helemaal op, het geeft ook een sterke focus op jouw innerlijke kracht en brengt je in éénheid met jezelf.  Je leert het element vuur te voelen in jou.

Voor het binnengaan van een zweethut worden de deelnemers telkens energetisch gereinigd (smudge), met bvb salie.  Tijdens het werk met de sjamanen in Peru hebben we gemerkt dat de meest afdoende manier om dit te doen, ging via een bloemenbad.  We verzamelen samen met de deelnemers, mooie bloemen, kruiden en platnen op de plek waar we zijn en doen deze in een grote pot water.  Hier worden nog extra weldadige essences aan toegevoegd.  Met dit water wordt je voor het binnengaan van de hut afgespoeld.  Zodat eventuele ladingen die je meeneemt van je job, ladingen die je meeneemt van je job, familie , het verkeer, de stress, reeds mogen afgeworpen worden voor het binnengaan van de hut.

 

Clipboard01

Tijdens de verschillende rondes in de zweethut wordt er gewerkt met de tabacco rustica als sterke purifiërende plantteacher.  In de loop van de dag wordt er van de pure tabacco bladeren een aftreksel gemaakt.  Deze planten hebben niets meer te zien met de tabac die je bij ons in het westen vind.  Het gaat om de pure bladeren, een zeer hoogwaardige kwaliteit medicijn.  Dit tabacwater wordt vervolgens in zeer kleine hoeveelheid binnengenomen langs de neus of keel.  De kracht van dit medicijn werkt instant met een zeer aardend en purifiërend effect.  Het opent je derder oog chakra als ook je corona, maar het brengt je tevens sterk op aarde in je lichaam.  Het zorgt voor helderheid en tevens voor bescherming .  Bescherming tegen andere invasieve energieën.  In het nemen van de tabac ben je geheel vrij.   Tevens werken we ook met weldadige kruiden en tincturen (menthol, zwarte kopal, sali enz.)

Sjamanistisch dieet  

Het hele weekend zal er gegeten worden volgens het sjamanistische dieet uit het regenwoud.  Ter voorbereiding van dit weekend kan je best minimum 4 dagen van te voren reeds dit dieet starten.  Meer info betreffende de het dieet vind je hier. 

4e304adfd4b7ce431dbecfa95dcbd868

Breathing sounds (Rebirthing)

Zaterdag

Ter voorbereiding van het nachtelijke werk  gaan we een diepgaand ademwerk aan.  Transformerend ademen of Rebirthing wordt bij ons in een nieuw jasje gestoken.  

 

Onze jarenlange ervaring met soundhealing, helende klanken en lichaamswerk, heeft deze unieke manier van rebirthing gecreëerd.  We passen onze vaardigheden op vlak van klank toe tijdens jouw diepgaande ademwerk.  De begeleiding met verscheidene instrumenten van over de gehele wereld, oeroude icaro’s en spiritsongs, maken jouw ervaring nog dieper en meer geaard.

 

Rebirthing is in hoofdzaak een ademhalingstechniek dewelke tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie. In praktische zin is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme. In een reeks van sessies onder begeleiding wordt ernaar gestreefd de ademhaling te bevrijden van blokkades, zodat er een natuurlijke, volledige ademhaling ontstaat.

 

Het aantal klachten waarvan je jezelf dankzij rebirthing zou kunnen genezen, is niet min: stress en angsten, geboortetrauma's, verslavingen, eczeem, rugklachten, migraine, fantoompijn, angst...

 

Meer info vind je hier

 

breathe

Nachtelijke ceremonie (lichamelijke healing)

ZUID-AMERIKA - Regenwoud - Zaterdag

Om 20u start de sjamanistische nachtelijke ceremonie.  De kers op de taart!  Hier komt al het voorbereidende werk samen en werken we de hele nacht door op jouw thema's en die van de groep.  We werken met de energie van het regenwoud, doorheen gezangen en muziek.  De nacht is de perfecte sfeer om diep te gaan, doorheen onze half/slaap.  Tijdens deze ceremonie, beleef je een intense soundhealing.  We werken hier met allerlei instrumenten, zorgvuldig en

intuïtief uitgekozen in het moment om de groep zo precies mogelijk te begeleiden op de reis naar binnen.  De energie van de icaro's (spiritsongs uit het regenwoud), zullen jou meenemen naar jouw dieptes en hoogtes om zo alle informatie over jezelf te verzamelen die op dit moment van belang is.

 

Diep in de nacht is er ook ruimte voor een healingsronde waar we samen met jou in co-creatie werken rond jouw persoonlijke thema.

31235003_10216429988845444_3653352675795271680_n

Bij the white arrow is een zweethut niet zomaar een zweethut, het omvat veel meer dan dat, het is een totaalervaring met veel diepgang.  Geen enkele transformatie heeft ook maar enige waarde als je ze niet neerzet hier op aarde, in je lichaam, in de materie ook...de daadkracht!  We kunnen veel potentie voelen in het leven, die ons rijkhalzend doet uitkijken naar wat ooit komen kan... maar niemand kan de angst inschatten voor de groeipijnen tijdens dit proces.  Het voelen van de leegtes tijdens het loskomen van iets wat diep geworteld zit in jouw hele wezen.  Patronen die als blauwdrukken zijn vastgenaaid in elke cel van je lichaam... om deze los te krijgen gaat ieder van ons doorheen een intens proces.  Graag begeleiden we jou op deze weg doorheen de zweethut en de klankbelevingen.  

 

De zweethut brengt je op een zeer doelgerichte manier naar jouw werkpunten of valkuilen.  

 

Dagceremonie (Spirituele healing)

ZUID-AMERIKA - ANDES - Zondag

968_397897_477876422286019_212583369_n

We sluiten dit intense retreat met een reis naar de bergen van de Andes.  Ik laat je kennismaken met de spirits van de bergen en de wijsheid van de Queros.  Samen zullen we ons verbinden met de grootvader van de plantspirits.  Deze zal werken met de vuurkracht in ons.  Onze mannelijke kracht om er te staan, te dragen, te handelen, te spreken...als krijgers van het licht.  We starten deze ceremonie in de ochtend rond 10u.  We zullen ons verbinden met de elementen en tevens samen een despacho maken.  Een bijzonder ritueel uit de Andes waarbij we een offerande doen, waarin we al het overbodige kunnen loslaten wat we in ons leven gemanifesteerd hebben.  Loslaten was de boodschap het hele weekend lang...vanbij de fysieke purificatie in de zweethut naar de lichamelijke healing zaterdagnacht tot de diepgaande spirituele genezing op zondag.  Een krachtige reeks rituelen en ceremonies die jou weer bij je mannelijke potentieel zullen brengen.  Jouw oerkracht zien, voelen, ervaren en aanvaarden...broeders onder mekaar

 

AHO

Praktisch

Mee te brengen:

 

- schoeisel en kledij voor buiten (kijk naar het weerbericht, we werken op zaterdag vooral buiten aan en in de zweethut, dus voorzie je op het weer.

- Badjas en handdoek voor de zweethut, ook een handdoek voor het douchen na de zweethut

- Op de plek zijn er matrasjes, maar best een éénpersoons laken (overtrek) meebrengen, alsook slaapzak en kussen.

- Warme sokken

- Douchegerief

- Eventueel een zitstoeltje (laag strandstoeltje) of zitkussen waar 'jij' makkelijk op zit.  Dit is makkelijk voor de zondagnamiddag ceremonie.  Er zijn een aantal zitkussen ter plaatse, maar denk aan je eigen comfort.

4e40fb4ed43606e3cc527a2e3d9866ec