Join us on

Check out our music

Twitter square blue large thewhitearrowlogoklein logo-Facebook-klein3 english flag Subscribe to our Newsletter

Check out our latest videos & playlists on Youtube

youtube

www.sacredcacaoceremonies.com is een site waar we specifiek onze cacao events in het licht willen zetten.  Dus ben je geïnteresseerd vooral in deze ceremonies dan vind je er alles terug over de rauwe cacao.

sacred cacao middle

Sacred CACAO Ceremonies

Join us on facebook

tarot groep

Daily Inspiration Tarot

Openbare groep

e1a4583c0fe30332d6b71b361901713b

Woman Sacred Circle

Openbare groep

medicine men facebook

the circle of Medicine Men

Openbare groep

the circle of Medicine Men

 

life coaching groep cacao facebook_klein Sweat-lodge-22

Zweethuteen

Openbare groep

zichem klein 0e5370382_1471893435_sgs-calendar-icon

To see all events click here

 

Tobacco Rustica

THE WHITE ARROW

Clipboard01

De "klap" is vrij krachtig en niet specifiek aangenaam. Het kan nogal schokkend zijn.

Rapé is grijs, groen tot zandkleurig, zeer fijn en droog stof. Het wordt traditioneel bereid door ceremoniël inbeuken (slaan) van Tabaco (N. rustica) met as van bomen, gevolgd door het geduldig filteren door een fijn gaas, resulterend in een stof zo fijn als 125 micron. Een taak die enkel is weggelegd voor de hoofdsjamaan van het dorp, een ceremonieel gebeuren dat weken kan duren voor het maken van ongeveer 1kg Rapé.  De andere sjamanen verzamelen de nodige ingrediënten.  De gebruikte soorten van Tabaco zijn niet de algemeen bekende N. tabacum, maar N. rustica. Gezien de potentie van de tabak, Nicotiana rustica, die sterker en donkerder is dan Nicotiana tabacum, kan het hoger bewustzijn en aardingseffecten opwekken.

De as die het tweede belangrijke component in een Rapé is, komt van de schors van een verscheidenheid aan medicinale of heilige bomen. De productie en keuze van as en de exacte samenstelling en verhouding van ingrediënten blijven vaak een geheim van de stam.

Zuid-Amerikaanse sjamanen gebruiken tabak als een heilig, heilzaam medicijn en er bestaat een zeer nauw verband tussen tabaksgebruik en sjamanisme dat weinig gemeen heeft met onze westerse manier van tabaksgebruik. Inheemse stammen gebruiken tabak tijdens ceremoniën.

Rapé is  heilig sjamanistisch snuifmedicijn, dat in het Engels 'ha-peh' wordt genoemd. Het staat ook bekend dat het door sommige Westerse mensen terloops wordt aangeduid als 'hape', 'hapi' of 'rapay'.  Merkwaardig genoeg wordt Rapé niet gesnoven of geïnhaleerd. In plaats daarvan wordt het toegediend (geblazen) in de neusgaten met een speciale blaaspijp genaamd "Kuripe"

Het zijn zeer zeldzame, heilige, krachtige, kostbare, diep genezende en reinigende wondermiddelen. Ze zijn gemaakt in een zeer sacraal en arbeidsintensief proces en bestaan uit verschillende medicinale planten, bomen, bladeren, zaden en andere heilige ingrediënten uit de Amazone. Sommige soorten snuiftabak worden gemaakt door verschillende inheemse stammen, die afkomstig zijn uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen - voornamelijk Brazilië

tobacco Clipboard01 TOBAKU 31235003_10216429988845444_3653352675795271680_n

De Tobacco Rustica die we gebruiken, heeft niets te maken met de tabak om te roken die je in de lokale winkel vindt. Voor ceremonieel gebruik werken we met de pure Tabak uit het regenwoud. De gedroogde bladeren worden in de grond gefermenteerd. Het einde van het proces geeft een zeer sterke en krachtige tabak. Het sjamanistisch gebruik van deze Tabak om te roken staat bekend onder de naam: Mapacho. In de cacao ceremonies roken wij niet, maar soms is het nuttig om rook te blazen om de lucht van zware energie te ontdoen of de geest van iemand te kalmeren. De tabaksrook wordt meestal gebruikt tijdens de rituelen van genezing en zuivering.

In het regenwoud gaat men ook meestal een grondige purificatie uitvoeren alvorens in een dieet of andere ceremonie te stappen.  Er wordt dan een beetje tabbacswater gedronken en vervolgens enkele liters water.  Een grondige opkuis is wat volgt.

 

We raden aan om Tabak langzaam in te nemen wanneer het door de neus wordt genomen, omdat deze fase voor de eerste keer wat beangstigend kan zijn, maar snel wordt het gevolgd door een tweede fase waarin de energie van de plant zich binnen het systeem optrekt. Het zou kunnen voelen alsof je wordt opgetild door een golf van energie. Al in die fase begint de energie van de Tabak zich te richten op energieblokkades, terwijl het bewustzijn sterk wordt verhoogd waardoor deze blokkades makkelijker voelbaar zijn. Op dat moment is de ervaring op zijn hoogtepunt, het kan aanvoelen alsof je in de nul-zwaartekracht van een achtbaan hangt.

Tabbacsrook wordt ook nooit geïnhaleerd, dit is een gewoonte die we vooral in het westen zijn gaan toepassen, maar die niets te maken heeft met de sacrale ceremonies uit verschillende culturen.  In ons werk en voorbereiding met de heilige Tabak leggen we de gefermenteerde bladeren in zuiver water om te rusten voor een dag, zodat het water langzaam al haar geneeskrachtige eigenschappen kan absorberen. Bij het snuiven van tabakswater door de neus kan de totale ervaring, maar een paar minuten duren, terwijl de ervaring van het drinken van de Tabak in andere settings kan doorgaan voor enkele uren.

Bewustzijn is dan op het hoogste niveau en in deze fase is de verwijdering van energetische blokkades eveneens op zijn hoogste. Met deze fase komt ook het gevoel van verbondenheid naar boven. Het is alsof de Tabak de barrières van gescheidenheid verlaagt. Dan begint de energie van de Tabak langzaam in de vierde fase te ontbinden tot er een vrede en rust ontstaat. Deze laatste fase is een staat die in wezen het resultaat is van het verwijderen van lagere energieën uit het energiesysteem. Het is deze fase waarin men dieper in het lichaam zakt en er een sterke aarding optreed.

Rapé

en Peru. Traditioneel worden ze aangebracht met behulp van een pijp gemaakt van bamboe of bot, die aan beide kanten door elk neusgat wordt geblazen. Wij suggereren enkel om deze heilige Rapé te gebruiken in ceremoniële settings, onder een degelijke begeleiding.  - rechtop zittend, met gekruiste benen of in een stoel met gesloten ogen na het aanbrengen. Ook is een langzame ademhaling na aanbrengen via de mond / neus van groot belang.

Clipboard02

De rapé helpt bij het re-aligning en opent al je chakra's, Verbetert uw aarding, brengt elke ziekte op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, opent het derde oog, ontverkalkt de pijnappelklier , wist elke mentale verwarring, maakt negatieve gedachten los, verwijdert alle entiteiten, verbindt je met je goddelijke ademhaling en verheft je verbinding met Spirit.

Het kan zijn dat je kan braken van de rapé, of dringend naar het toilet moet, ook zal er overollig slijm vrijkomen uit neus en mond...dit is een grote zuivering; gewoon toelaten. Waar vastzittende energie, ziekte en toxines worden vrijgelaten uit je energetische en fysieke lichamen.

Elk  type snuiftabak heeft verschillende vibraties, tonen, kwaliteiten, subtiliteiten en zeer verschillende effecten op het energetisch veld - het zijn krachtige plantteachers, waaraan je vragen kunt stellen of specifieke intenties hebt voor elke heilige sessie.

Effecten en gebruik

Het  gebruik  van Rapé  heeft  veel verschillende doelen voor inheemse stammen, bv voor vrouwelijke riten rond vruchtbaarheid, puberteit, stammen, inwijdingsrituelen, sociale en helende ceremonies.  Toch  heeft  elke  stam zijn  eigen  gebruiken:  sommigen passen  het  dagelijks  toe  na  het ontbijt  en  het  avondeten,  andere stammen  gebruiken  het  drie  keer 's  nachts.   Een  typische  Rapé-ceremonie  betreft  een  wederzijds  gebruik  door  twee  personen.  De Rapé  wordt  hoog  in  de  neusgaten  opgeblazen  met  een  pijp  gemaakt  van  bamboe  of  bot.  De intense  slag  focust  de  geest  onmiddellijk,  stopt  het  kwebbelen  en  opent  de  volledige  bevrijde mindspace  voor  je  intenties.  Blazen  met  de  Tepi  betekent  een  intieme  

rape2 th Clipboard01

verbinding  tussen  de  Rapé gever  en  ontvanger.  Beide  zijn  nauw  met  elkaar  verbonden  via  mond,  neus  en  ademhaling.  Beide  openen  zich voor de  andere  geest  en  de intentie  toestaan  om  binnen  te  komen,  waardoor de  genezing  kan  plaatsvinden.  De  essentie  van  dit  ritueel  hangt  niet  af  van  de  kracht  van het  blazen,  maar  of  je  jezelf  kunt  toestaan in verbinding te gaan  terwijl  je  dit  doet  en  daardoor  de  ontvanger  krachtiger maakt.  Deze  'blaasrituelen'  zijn  van  groot  belang  in  de  sjamanistische  traditie,  die  de  helende energie  van  ademhaling  (ook  bekend  als  'Soplada'  -  wat  betekent  dat  hij  helende  energie verspreidt)  als  een  belangrijk  hulpmiddel  voor  genezing  beschouwt.    Bovendien  helpt  dit  om emotionele,  fysieke  en  spirituele  ziekten  los  te  laten  en

negativiteit  en  verwarring  te  verminderen, waardoor  een  grondige  basis  voor de spirit  mogelijk  wordt.  Op  dezelfde  manier  gebruiken  sjamanen Rapé  om  zich  opnieuw  aan  te  passen  aan  hun  energiekanalen  en  hun  hogere  zelf,  en  om  hun verbinding  met  de  wereld  en  het  universum  te  intensifiëren.  Bovendien  maakt  Rapé  de  weg  vrij  om het  lichaam  te  ontgiften  en  alle  overtollig  slijm, gifstoffen  en  bacteriën  op  te  ruimen,  en  zo  bij  te dragen  aan  de  bestrijding  van  verkoudheid  en snotterende  neus.  Bovendien  stimuleert  Rapé  de geest  met  zijn  nicotinische  inhoud  die  op  zijn  beurt a.o.  epinefrine,  acetylcholine  en  dopamine bevat,  ter ondersteuning  van  een  verhoogde  focus, aanwezigheid  en  intuïtie.

Medicinale waarden

Voor  inheemse  Amerikanen  wordt  tabak  medicinaal gebruikt  als  een  remedie  tegen  bepaalde  ziekten, zweren,  wonden, als  bescherming  tegen insecten  en  ook als een  pijnstillende verdovende  stof  die  vermoeidheid,  pijn,  honger  en dorst  verlicht.  Rapé  komt  diep  in  de  neusgaten terecht  en  ruimt  daarbij  het resterende  slijm  op  en oefent terwijl krachtige  antibacteriële  effecten  uit.

Het moment na inname

Snot en slijm vinden hun weg naar buiten: eerst door de neus, later als flegma door de keel. Het is heel belangrijk om de uitgaande stroom toe te laten, omdat het slijm en de vloeistoffen je fysieke en etherische afval ermee zullen meesleuren, zodat je er vanaf komt. Forceer het niet en slik het niet door. Adem alleen maar door de mond na de eerste toepassing. Als de dingen dan zijn gekalmeerd, adem dan zachtjes uit via de neus. Na een tijdje ademen begint het te druppelen en kan de neus worden gereinigd. Na een tijdje kunnen de overblijfselen terug in de keel vallen. Het is belangrijk om deze phleghm weer in de mond te stoppen en uit te spuwen. Dit kan wat hoesten nodig hebben, maar het is zeer noodzakelijk en lonend. Dit laatste proces van spuwen van het slijm is een grote laatste bevestiging van de verdreven negativiteit die fysiek en visueel het lichaam verlaat en wordt teruggegeven aan moeder aarde. Als u zich duizelig en onwel blijft voelen na het gebruik van Rapé en uiteindelijke zuivering, is het aan te raden om wat water, niet-cafeïnethee of vruchtensap te drinken en met uw ogen dicht te blijven, zowel liggend als zittend. Het water zal je lichaam hydrateren en helpen bij het verwijderen van alle gifstoffen die nog steeds worden uitgescheiden.